تورم 100 درصدی درست کرده‌اید از مسکن مهر بدگویی می‌کنید؟!
کد خبر: ١٥٨٧٨١ تاریخ انتشار: ٢٤ آذر ١٣٩٧ - ٢٣:٣٥
صفحه نخست » آخرین اخبار
تورم 100 درصدی درست کرده‌اید از مسکن مهر بدگویی می‌کنید؟!

 تورم 100 درصدی درست کرده‌اید از مسکن مهر بدگویی می‌کنید؟!
یک استاد دانشگاه در واکنش به اظهارات غیرکارشناسی و عوام‌فریبانه روحانی گفت: او چطور رویش می‌شود این حرف‌ها را بزند.
به گزارش وطن‌ امروز،  افشین پروین‌پور، رئیس سابق مرکز مطالبات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت و یکی از طراحان مسکن مهر در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور گفت: اینکه آقای روحانی می‌گویند چرا 45 هزار میلیارد تومان از بانک‌ مرکزی به مسکن مهر اختصاص داده شده است حداقل این است که مسکن مابه‌ازایی ساخته شده است.
استاد دانشگاه علم و صنعت افزود: همین دولت آقای روحانی بارها و بارها همین کار را کرد و پایه پولی را افزایش داد ولی هیچ کار تولیدی هم انجام نشد. پروین‌پور در واکنش به بخش دیگر اظهارات حسن روحانی درباره اینکه می‌توانم فردا به بانک مرکزی بگویم 100 هزار میلیارد تومان بده تا 3 تا 4 هزار خانه بسازیم، گفت: با هزینه 45 هزار میلیارد تومان قریب 2 میلیون مسکن شهری و 2 میلیون مسکن روستایی ساخته شد. در این دولت  رقمی بسیار بزرگ‌تر از 100 هزار میلیارد تومانی که آقای روحانی می‌گوید به پایه پولی افزوده شد اما یک خانه هم ساخته نشد. وی افزود: آقای روحانی پیش‌تر می‌گفت تورم 40 درصدی ناشی  از سیاست‌های مسکن مهر بود، حال در سخنان خود 10 درصد به دولت قبل تخفیف داد و گفت: تورم 30 درصدی که خب همین موضوع را باید به فال نیک گرفت اما سوال از آقای منتقد به تورم دولت سابق این است که تورم امروز چقدر است؟ این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بیش از 100 درصد تورم و افزایش قیمت ارز همه زاییده همان پایه پولی است که آقای روحانی بر گردن دیگران می‌اندازد. نمی‌دانم چگونه و با چه رویی این اظهارات توسط رئیس‌جمهور گفته می‌شود اما افزایش نقدینگی حاصل از افزایش پایه پولی موجود ارتباطی با مسکن مهر ندارد و دلیل آن را باید در سیاست‌های اشتباه همین دولت جست‌وجو کرد.

توضیح علی مطهری و پاسخ کیهان قضای وظیفه نمایندگی را به جا آورید
به دنبال انتشار واکنش‌های مردم به اظهارات علی مطهری به نقل از سایت تابناک، وی توضیحی ارسال کرد.
در توضیح وی خطاب به مدیر مسئول کیهان آمده است: «در شماره پنج‌شنبه 22 آذر آن روزنامه، بخش خبر ویژه، مطلبی تحت عنوان «جواب ادعای علی مطهری درباره مردم موافق گران کردن بنزین هستند» درج شده بود بدون آنکه مطلب اینجانب ذکر شده باشد، ضمن آنکه اساسا عنوان مطلب، سخن اینجانب را تحریف کرده بود. گران کردن بنزین یعنی بنزین هزار تومانی مثلا بشود دوهزار تومان، درحالی‌که سخن بنده در پاسخ به سوال دانشجویی در دانشگاه اصفهان این بود که به جریان افتادن کارت سوخت می‌تواند قاچاق هولناک بنزین را تا حدی کاهش دهد اما اقدام اصلی این است که قیمت بنزین اصلاح شود، به این ترتیب که مثلا تا صد لیتر در ماه همان لیتری هزار تومان محاسبه شود و بیشتر از آن مبلغی بالاتر، که بار آن بیشتر بر دوش قشر توانمند جامعه است. بدین‌وسیله بودجه‌ای نیز برای کمک بیشتر به قشر ضعیف یا کارهای عمرانی پدید می‌آید. بعد گفتم حدس می‌زنم مردم هم به خاطر رشد اجتماعی و سیاسی که دارند موافق باشند.
امروز اختلاف قیمت بنزین در کشور ما با کشورهای همسایه مانند ترکیه و افغانستان بسیار زیاد است و به همین جهت انگیزه زیادی برای قاچاق آن ایجاد شده و طبق گزارش اخیر روزانه سی میلیون لیتر قاچاق می‌شود که باتوجه به مرزهای طولانی ما جلوگیری از آن، کار دشواری است.
مصلحت کشور در این است که این کار انجام شود و دست از عوام‌فریبی با هدف سیاسی که چوب آن را زیاد خورده‌ایم برداریم. تا قبل از سال 1384 در ابتدای هر سال درصد معینی به قیمت بنزین افزوده می‌شد و به این وسیله به تدریج نرخ آن به نرخ واقعی نزدیک می‌شد. چندماه قبل از خرداد 1384 در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری قانون تثبیت  قیمت‌ها در مجلس هفتم تصویب و این افزایش تدریجی متوقف شد صرفا به خاطر پیروزی در انتخابات و بیرون راندن رقیب از میدان. به دنبال این قضیه وثابت ماندن قیمت بنزین در طول چند سال، لازم دیده شد که قیمت آن افزایش چند پله‌ای ناگهانی پیدا کند و برای جبران آن قانون یارانه نقدی تصویب شد که مصیبتی برای کشور شد و همه اقتصاددانان آن را مخالف اقتصاد مقاومتی می‌دانند. اینها نتیجه کارهای عوام‌فریبانه با هدف سیاسی است.
امروز باید این رفتارها را کنار بگذاریم و آنچه را که مصلحت مردم است انجام دهیم. به تعبیر شهید آیت‌الله مطهری مصلح واقعی کسی است که به مصلحت جامعه عمل می‌کند و با نقاط ضعف جامعه مبارزه می‌کند هرچند از محبوبیت او کاسته شود.»
کیهان: آقای مطهری به عنوان نایب‌رئیس و نماینده مجلس باید به چند سوال پاسخ دهند. چرا روش سهمیه‌بندی و عرضه مازاد سهمیه به قیمت آزاد، توسط دولت در چند سال گذشته حذف شد اما کمترین صدایی به اعتراض از امثال آقای مطهری درنیامد؛ مگر به کنسرت‌بازی و هیزم‌کشی حاشیه‌های سیاسی بی‌عمق برای افراطیون مدعی اصلاحات و اعتدال؟!
گفته می‌شود رانت حاصل از قاچاق روزانه بنزین بالغ بر 100 میلیارد تومان است. مگر طبق قانون امثال آقای علی مطهری شأن نظارتی بر دولت نداشتند؟ چرا اجازه دادند با حذف کارت سوخت و سهمیه‌بندی بنزین، رکورد مصرف (بخوانید قاچاق) شکسته شود و روزانه 100 میلیارد تومان  (ماهانه 3هزار میلیارد، سالانه 36 هزار میلیارد و مجموعا بالغ بر 120 هزار میلیارد تومان) خسارت به کشور وارد شود؟
آیا کشف و انکشاف ناگهانی برای آقای مطهری در این باره حاصل شده است؟ چرا ایشان در روایت تاریخ ماجرا، موضوع را تا 13 سال قبل روایت می‌کنند و نمی‌گویند که کارت سوخت تا حدود زیادی به ساماندهی مصرف و قاچاق کمک کرده بود؟!
چرا ایشان نمی‌پرسد یا می‌داند و بازگو نمی‌کند که «علت ثابت ماندن قیمت بنزین در چند سال گذشته در دولت روحانی چه بود»؟ جز این است که با شگردهای پوپولیستی، خواستند انتخابات مجلس دهم و ریاست‌جمهوری دوازدهم را برگزار کنند و پس از آن، ناگهان در پاییز و زمستان گذشته برای گران کردن ناگهانی قیمت بنزین خیز برداشتند که با اعتراض مردم مصادف و متوقف شد.
در تمام این دوره چرا امثال آقای مطهری سکوت کرده و وزیر نفت و دیگر مقصران ماجرا را به مجلس برای ادای توضیح نکشانده‌اند؟! کدام مصلحت ایشان را وادار به سکوت کرد؟ آیا مشکل از وکیل‌الدولگی نیست؟! خود این مشی، مصداق عوام‌فریبی نیست؟ اکنون هم دیر نشده و ایشان می‌تواند برای اثبات برادری با مردم و استقلال از دولت، قضای حداقل تکلیف نمایندگی را به جای آورد. 




Share
* نام:
ایمیل:
* نظر:

پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین مطالب


صفحه اصلی | ارتباط با ما | آرشیو | جستجو | پیوندها | لیست نظرات | درباره ما | نظرسنجی | RSS | ایمیل | نسخه موبایل
طراحی و تولید: مؤسسه احرار اندیشه